behandelingen

behandelingen


Beauty Centra

Oog Laseren

Plastische Chirurgie Lening

 
 
 
 
 
 
  • Betekenis & omschrijving van behandelingen
Deze website is bedoeld u te informeren over de mogelijkheden van de diverse behandelingen van plastische chirurgie, cosmetische chirurgie en esthetische chirurgie. Hieronder geven wij u een korte omschrijving van de vele behandelingsmogelijkheden, uitgebreidere informatie en verdere deskundige uitleg kunt u vinden op de website van de klinieken en plastisch chirurgen. De vooraanstaande klinieken voor plastische-, cosmetische- en esthetische chirurgie vindt op de kliniekenpagina, welke direct doorlinken naar de website van de betreffende kliniek.

Wij wijzen u er op dat de behandelende chirurg de enige is die u deskundig kan informeren over uw persoonlijke wensen van een behandeling. U kunt direct een afspraak maken voor een eerste consult.


Behandelingen staan vermeld op alfabetische volgorde:

Borstvergroting
Bij de ontwikkeling van de borstklier wordt de uiteindelijke grootte bepaald door de genetische erfenis. Veel vrouwen kunnen onzeker zijn over de vorm en grootte van hun genetische borsten, of borsten die ze hebben gekregen na de zwangerschap of sterke vermagering. Een borstvergroting wordt verkregen door middel van borstprothesen gevuld met bijvoorbeeld siliconen of een zoutwateroplossing. Borstcorrecties zijn de meest uitgevoerde cosmetische ingrepen.

Borstverkleining/lifting
Veel vrouwen worstelen met het probleem van te zware of hangende borsten. Te grote en/of hangende borsten kunnen een lichamelijke en psychische belasting zijn. Dit kan zowel door gewichtstoename als door gewichtsafname veroorzaakt worden. De borsten kunnen zijn gaan hangen na sterk afvallen of zwangerschappen. Door het abnormale gewicht van de borsten of sterk hangen kunnen rug-, schouder- en/of nekklachten ontstaan, wat eveneens kan resulteren in een slechte lichaamshouding.

Botoxbehandeling
Rimpels in het gezicht kunnen veroorzaakt worden door dergelijke overactiviteit, denk maar aan fronsrimpels, kraaienpootjes of de horizontale lijnen op het voorhoofd. Botox is een injectievloeistof, die overactiviteit van spieren vermindert. Inspuiten van Botox zorgt ervoor, dat de spieren zich ontspannen en de rimpels in de huid verdwijnen, een kleine hoeveelheid Botox wordt geïnjecteerd in het te behandelen gebied.

Buikwandcorrectie
Het slapper worden van de buik is iets dat van nature bij ieder mens in meerdere of mindere mate kan optreden. Bijvoorbeeld door sterke gewichtsafname, zwangerschappen, veroudering of operaties kan de buikwand zo ernstig verslappen dat een hangbuik ontstaat. Bij mensen die erg dik zijn geweest kan zelfs een zgn. vetschort ontstaan, waarbij de uitgetrokken buikhuid als een schortje omlaag hangt. Een hangbuik kan met behulp van plastische chirurgie worden gecorrigeerd, met een medische term heet deze operatie abdomino- of buikwandplastiek. Er wordt een snede net boven de schaamhaarbegrenzing gemaakt, de huid van de buik wordt met de zich daaronder bevindende vetlaag van de spierlaag losgemaakt. Het overschot aan huid en vet wordt daarna verwijderd.

Dermabrasie
Dermabrasie is een techniek waarmee onregelmatigheden van de huid en littekens minder zichtbaar gemaakt kunnen worden, hierbij wordt de huid gedeeltelijk "afgeschaafd". Dermabrasie vooral toegepast voor het verwijderen van acne, rimpels, tatoeages en littekens. Het beste resultaat wordt bereikt bij oppervlakkige, niet te diepe littekens.

Dijbeenlift
Bij een dijbeenlift wordt binnenzijde van de bovenbenen gelift. De redenen voor deze operatie kunnen zijn, dat de huid door bijvoorbeeld sterke gewichtsafname slapper is geworden, waarbij de huid door verminderde elasticiteit niet meer terug veert en gaat hangen. De operatie wordt door een plastisch chirurg uitgevoerd en kan plaatsvinden onder lokale verdoving of narcose.

Endermologie
Er is een techniek om cellulitis te overwinnen en het lichaam doeltreffend en zonder chirurgische ingreep weer in goede vorm te krijgen, Endermologie® Endermologie is een behandelingsmethode van huid, onderhuid en onderhuids bindweefsel, waarbij een apparaat wordt gebruikt dat de huid omhoog zuigt en op- en afrolt. De behandeldoelen zijn o.a. sinaasappelhuid (cellulite), vetophopingen die "vast" zitten en de voor- en nabehandeling bij vetafzuiging. Resultaat: een slanker, mooier gevormd lichaam, een veerkrachtige stevige huid en de cellulitis die vrijwel verdwenen is. En dat alles dankzij een volkomen natuurlijke non-invasieve methode die een aangenaam en ontspannen gevoel geeft. Voor de behandeling is geen medische ingreep vereist en er komen geen chemische stoffen aan te pas.

Facelift
Het verouderingproces, wat zo rond het 30ste levensjaar begint, heeft vaak tot gevolg dat de huid verslapt en daardoor gaat plooien en rimpelen. Met het verstrijken van de jaren verliest de huid haar elasticiteit, wordt droger, dunner en gerimpelder, de hals is daarbij meestal een indicatie. De mate waarin de huid veroudert wisselt sterk per persoon, er zijn mensen die rond hun 40ste al in aanmerking kunnen komen voor een facelift, andere pas veel later. Een facelift is een operatie waarbij de plooien en rimpels van de gezichtshuid worden strakgetrokken, meestal samen met de dieper gelegen weefsellagen. Als er onder de kin overmatig vetweefsel aanwezig is of als de hals dikke huidplooien heeft, kan het noodzakelijk zijn deze ook te 'liften'. Met een face-lift wordt de gezichtshuid strak getrokken, de operatie wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg.

Flapoorcorrectie
Afstaande oren, ook vaak flap- of zeiloren genoemd, komen nog al eens voor en zijn een gevolg van een aangeboren misvorming van het kraakbeenskelet van de oorschelp. Het is een afwijking die geen invloed heeft op het gehoor. Ook voor deze onschuldige afwijking van het uiterlijk geldt dat de psychische en sociale aspecten die er mee samenhangen ingrijpend kunnen zijn, waardoor correctie ervan in veel gevallen zinvol is.

Haartransplantatie
Kaalheid komt zowel bij mannen als vrouwen, jong en oud, voor. Met de moderne technieken is een haartransplantatie een uitkomst, ook haarloze littekens zijn goed behandelbaar.

Lipofilling / Lipostructure
Deze methode wordt vaak toegepast bij een lipvergroting, verbetering van de kaaklijn, opvullen van de neus-lipplooi en holle hoogkassen. Lichaamseigen vetcellen worden met dunne zuigbuisjes weggehaald (meestal rond de navel), vervolgens op een speciale manier behandelt en op de gewenste plaats weer ingebracht.

Liposculpture
Veelal bij vrouwen, maar ook wel bij mannen komen storende plaatselijke vetophopingen op het lichaam voor, waartegen dieet en sport niet helpen. Veel voorkomende plaatsen zijn de buik, maagstreek, borsten, heupen, bovenbenen, bovenarmen en ook wel de hals. Met dunne zuigbuisjes (canules) kunnen deze plaatsen van overtollig vet ontdaan worden, zodat er een betere contour van het lichaam verkregen wordt (liposculpture).

Lipvergroting
Met lipvergroting is de bedoeling om de lippen een nieuwe vorm te geven, zodat de lippen voller ogen. Er zijn verschillende methodes die gebruikt kunnen worden om de lippen voller en groter te maken en kunnen op tijdelijke of permanente basis vergroot worden door middel van lijnopvullende injecties. Zoals Aquamid, Hylaform, Collagen, PMS etc.

Littekencorrectie
Bij beschadiging van de huid van het menselijk lichaam als gevolg van een operatieve behandeling, een ongeval of een brandwond kan littekenvorming optreden. Littekens kunnen dik (hypertrofisch) worden, of zelfs buiten de begrenzing van het oorspronkelijke litteken gaan groeien en wild vlees geven (keloïd).

Neuscorrectie
De neus is een belangrijk onderdeel van ons gezicht, naast een chirurgische correctie die kan worden uitgevoerd om de neus tengevolge van een aangeboren afwijking, ziekte of ongeval te verbeteren, worden ook operatieve behandelingen uitgevoerd ter correctie van de uitwendige vorm van de minder ernstig misvormde neus. Met een correctie kan de uitwendige vorm van de neus zowel verkleind, rechtgezet en/of de bochel in de neusrug verwijderd worden. Ook kunnen daarmee de functionele klachten verminderen zoals neusverstopping al dan niet gepaard met hoofdpijn. Een neuscorrectie kan de vorm van de neus verbeteren en daarmee het zelfvertrouwen vergroten, wat het persoonlijke imago ten goede zal komen.

Ooglidcorrectie
Als men ouder wordt kunnen we te maken krijgen met verslapping van o.a. de huid en spieren, hierdoor kunnen rimpels of de zogenaamde wallen en afhangende oogleden ontstaan. Weinig gebieden van het menselijke lichaam zijn zo gevoelig voor de effecten van zwaartekracht en vochtophoping als de oogleden. Een ooglidcorrectie is een operatieve ingreep die zowel aan de boven- als onderoogleden kan geschieden en wordt onder lokale verdoving of onder narcose uitgevoerd.

Schaamlipverkleining
Het komt veelvoudig voor dat de binnenste schaamlippen, de labia minore, groter zijn dan de buitenste schaamlippen. Er zijn veel variaties maar als de kleine schaamlippen teveel buiten de grote steken kunnen vrouwen dit ervaren als lastig en pijnlijk, het kan eveneens problemen geven bij het sporten. Operatief inkorten van de kleine schaamlippen kan daarom noodzakelijk zijn. Schaamlipcorrecties valt meer onder constructieve plastische chirurgie.